:

Hur blir man av med benhinneinflammation snabbt?

Innehållsförteckning:

 1. Hur blir man av med benhinneinflammation snabbt?
 2. Har ont på huden vid beröring?
 3. Vad är Hyperestesi?
 4. Var sitter Benhinnorna?
 5. När går benhinneinflammation över?
 6. Hur länge ska man vila vid benhinneinflammation?
 7. Får ont i benen när jag ligger ner?
 8. Kan man stretcha benhinnorna?

Hur blir man av med benhinneinflammation snabbt?

När du har benhinneinflammation kan du lindra besvär och påskynda läkningen genom att:

 1. Vila och undvika aktiviteter som gör ont.
 2. Välja lågintensiv träning som inte belastar underbenen, till exempel simning, cykling eller vattengymnastik.
 3. Använda stabila skor med god stötdämpande förmåga.

Har ont på huden vid beröring?

Hyperestesi betyder överkänslig hud och är ett tillstånd som drabbar nerverna. Det innebär att du känner dig öm i huden vid beröring som i vanliga fall inte ska göra ont. Behandlingen går ut på att minska känsligheten för beröring genom rörelseträning.

Vad är Hyperestesi?

Hyperestesi (ökad känsel) för kyla eller värme. Dysestesi (obehag) av beröring. Allodyni (smärta) av beröring, icke-smärtsam kyla eller icke-smärtsam värme. Hyperalgesi (ökad smärta) för nålstick.

Var sitter Benhinnorna?

Tibialis anterior är alltså muskeln som finns precis på utsidan av mitten och som du lätt känner hur den jobbar om du håller handen på framsidan av underbenet strax under knät och flexar foten uppåt i vristen. Här ser du var den sitter.

När går benhinneinflammation över?

Man bör räkna med att det kan ta upp till 2-3 månader att bli bra. Egna åtgärder samt behandling kan minska besvären och korta läkningstiden.

Hur länge ska man vila vid benhinneinflammation?

Har du starka besvär bör du vila 2-3 veckor från hopp och studs och löpning. Träna alternativt och gör egenvård. Du kan även ta behandling för öka chansen till snabbare återgång.

Får ont i benen när jag ligger ner?

Blodflödet i benen är sämre om du har ont i underbenen eller i fötterna även om du vilar, särskilt när du ligger ner. Då har sjukdomen försämrats. Det kan lindras av att du sätter dig upp och stödjer fötterna på golvet. Då ökar blodflödet till nedre delen av benen.

Kan man stretcha benhinnorna?

Stretcha musklerna på framsidan av underbenet. 2×30 sekunder och 1-3 gånger per dag. Sitt på knä med underbenen under dig platt mot golvet. Luta kroppen lite över vänster ben och lyft upp höger knä med höger hands hjälp samtidigt som du sitter kvar på höger vrist och fot.