:

Vad gör en naturguide?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en naturguide?
  2. Vad är naturguidning?
  3. Vad krävs för att bli viltvårdare?
  4. Hur blir man tillsynsman?
  5. Vad tjänar en naturvårdare?
  6. Hur blir man Vildmarksguide?

Vad gör en naturguide?

Naturguider visar naturområden, fiskeplatser och jaktområden. De kan, beroende på vad de specialiserar sig på, kallas för vildmarksguider, jaktguider, äventyrsguider eller fiskeguider.

Vad är naturguidning?

Ämnet naturguidning behandlar hur olika natur- och kulturmiljöer kan användas för rekreation, naturupplevelser och aktiviteter av skilda slag. Intresset för att få handledning och guidning i samband med vistelse i naturen och besök i parker och trädgårdar ökar.

Vad krävs för att bli viltvårdare?

Utbildning. Bra grundläggande utbildning finns inom gymnasieskolans Naturbruksprogrammet, inriktning Skog. På eftergymnasial nivå kan relevanta utbildningar finnas bland annat inom yrkeshögskolan.

Hur blir man tillsynsman?

Utbildning för tillsynsmän För att få verka som tillsynsman i naturreservat och nationalpark skall man genomgå en utbildning i Naturvårdsverkets regi. Denna innehåller miljölagstiftning, jaktlagstiftning etc.

Vad tjänar en naturvårdare?

27 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man Vildmarksguide?

Utbildningen syftar till att du ska bli vildmark- och äventyrsguide. Vi tänker oss att du efter utbildningen jobbar som guide/instruktör/organisatör inom natur och friluftsliv, som säkerhetsansvarig eller med skadeomhändertagande i terräng, i ledande befattning vid friluftsliv och upplevelser.