:

Vad gör en programchef?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en programchef?
  2. Är chef ett yrke?
  3. Vad gör en gruppchef?
  4. Är en chef arbetsgivare?
  5. Vilket ansvar har chefen som arbetsgivare?

Vad gör en programchef?

Som programchef leder och utvecklar du såväl utbudet som verksamheten och medarbetarna. Programchefen ansvarar för att verksamheten utvecklas och drivs enligt SVT:s visioner och mål samt grundläggande värderingar kring public service. Som programchef är du ansvarig utgivare enligt SVT:s bolagsordning.

Är chef ett yrke?

Att vara chef är ett yrke. Det kan tyckas självklart, men det har visat sig vara en viktig sak att påpeka – och är en av anledningarna till att så många som får en chefsroll väljer att söka sig till Ledarna, Sveriges chefsorganisation.

Vad gör en gruppchef?

Som gruppchef arbetar du alltid nära medarbetare och en viss typ av ledarskap ingår i rollen. Som gruppchef ingår ofta ett ansvar över andra anställda inom företaget eller organisationen, därför är det viktigt att kunna leda, engagera och stödja medarbetarna.

Är en chef arbetsgivare?

Chefen företräder arbetsgivaren i det dagliga arbetet och gentemot arbetstagarna. Samtidigt är chefen själv arbetstagare gentemot sin högre chef. Chefen har ett tydligt uppdrag att driva en viss verksamhet eller del av den och se till att den fungerar.

Vilket ansvar har chefen som arbetsgivare?

Arbetsgivaren är alltid skyldig att se till att arbetet kan utföras utan risk för ohälsa eller olycksfall. Personalen ska inte bara veta vilka risker som kan finnas utan också kunna undvika riskerna. Arbetsgivaren har alltid ansvaret men kan fördela uppgifter i arbetsmiljöarbetet.