:

Vilken MPPT regulator år bäst?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken MPPT regulator år bäst?
  2. Vad år en MPPT regulator?
  3. Hur är Biltemas solceller?
  4. Vilken växelriktare?
  5. Vad är en PWM regulator?

Vilken MPPT regulator år bäst?

#1 -Solcellsregulator Mastervolt SMC25 MPPT Detta lilla kraftpaket vann “solcellsregulator bäst i test” i tidningen Praktiskt Båtägande för ett par år sedan, och den håller måttet ännu! Trots att SCM25 MPPT är Mastervolts minsta solcellsregulator i storleken så är den lika kraftfull som sin större kusin.

Vad år en MPPT regulator?

MPPT – Maximum Power Point Tracker Den senaste teknologin inom solcellsregulatorer. En solcellsregulator med MPPT kan ge upp till 30-40% snabbare laddning upp till 80% av batteriets kapacitet varefter de ofta agerar på samma sätt som en PWM-regulator.

Hur är Biltemas solceller?

Den använder hela spänningsintervallet och komprimerar den till användningsbar energi. MPPT-regulatorn är upp till 30% mer effektiv än en PWM-regulator. Biltemas sortiment innefattar två olika modeller, 25-5099 som hanterat upp till 10 A ström, och 25-5077 som hanterar upp till hela 20 A.

Vilken växelriktare?

Hur stor växelriktare man ska välja beror på hur stor solcellsanläggning man har. Rent logiskt bör man välja en växelriktare som har samma effekt som solcellsanläggningen. Det betyder att om solcellsanläggningen är på 10 kW bör man välja en omvandlare som har en effekt på omkring 10 kW.

Vad är en PWM regulator?

PWM. PWM (pulse width modulation) tekniken fungerar som en strömbrytare mellan solpanelen och batteriet. Den skickar ström till batteriet nästan konstant men bryter laddningen när batteriet är fulladdat, likt en strömbrytare, för att inte överbelasta batteriet.