:

Hur vet jag att katalysatorn är borta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag att katalysatorn är borta?
  2. Vilka katalysatorer kan man sälja?
  3. Vilken katalysator är värd mest pengar?
  4. Vart kan man sälja platina?
  5. Är det katalysator på en diesel?

Hur vet jag att katalysatorn är borta?

Du märker att katalysatorn är borta genom att det kommer ett kraftigt oljud från avgassystemet.

Vilka katalysatorer kan man sälja?

Dessutom finns det så klart pengar att tjäna i att sälja en katalysator. På HF Recycling specialiserar vi oss på återvinning av skrot, blybatterier och – som du kanske redan gissat – katalysatorer. På vår återvinningsstation i Åstorp utanför Helsingborg tar vi emot de flesta typerna av skrot oavsett mängd.

Vilken katalysator är värd mest pengar?

Upp till 6000 kr kan man tjäna på en begagnad katalysator Bara originalkatalysatorn är värd mellan kr på en skrotbil. Det finns personer som lever kvar i en gammal föreställning, där dumpning var det billigaste sättet att bli av med vraket.

Vart kan man sälja platina?

Förutom guld och silver kan du även sälja platina (eller platinum som det heter på engelska) till Finguld. Platina påminner en hel del om silver, vilket även hörs på namnet. Platino är nämligen spanska och betyder ”litet silver”.

Är det katalysator på en diesel?

Dieselmotorn släpper normalt ut betydligt mindre kväveoxider än en bensinmotor. Men bensinmotorer förses med effektiva katalysatorer, vilket hittills inte har funnits för dieselfordon. Utsläppen av kolväten är normalt inga problem för en dieselmotor. De kan dessutom reduceras i en katalysator.