:

Vad är bäst CC Cream eller BB Cream?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är bäst CC Cream eller BB Cream?
  2. Vad är skillnaden på CC Cream och foundation?
  3. Kan man använda CC Cream som concealer?
  4. Vad menas med CC Cream?
  5. Har man puder på CC Cream?

Vad är bäst CC Cream eller BB Cream?

En CC-cream har samma egenskaper som BB-cream men har högre SPF och är mer täckande. Som namnet skvallrar om så är den dessutom färgkorrigerande, krämen jämnar ut hudtonen. Perfekt för dig som en ojämn hudton, med till exempel rodnad, blemmor eller mörka pigmentfläckar.

Vad är skillnaden på CC Cream och foundation?

CC-Cream står för Color Correcting och är en medeltäckande men lätt kräm som hjälper till att neutralisera och vårda huden mer än en vanlig foundation. Många CC krämer har gröna pigment som neutraliserar rödhet. En CC-cream har även SPF som hjälper till att skydd mot solen och ålderstecken.

Kan man använda CC Cream som concealer?

CC-cream står för Color Correcting och har samma effekter som ovan, men med lite extra mer utjämnande och generellt en mer täckande effekt än en BB. CC fokuserar på att dämpa rodnad och "korrigera" en ojämn hudton. Missa inte! Årets bästa concealer – här är alla vinnare.

Vad menas med CC Cream?

CC står för Colour Control/Colour Correct och har samma egenskaper som sin föregångare BB-krämen men är något mer täckande. En CC-kräm kan användas som en färgutjämnande primer eller som en mindre täckande variant av foundation. Här har vi samlat alla våra CC-krämer för att du lättare ska hitta din favorit!

Har man puder på CC Cream?

Vad är det: Innehåller mineraler och har inga konserveringmedel eller något som täpper igen porerna. Finns både som pressat puder och löst puder. Passar för: Fet hud, känslig hud, aknebenägen hud. Undvik: Om du har torr hud eller rynkor.