:

Vad ska man fylla en Kong med?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man fylla en Kong med?
  2. Vilken storlek Kong?
  3. Vad är Specialsök Kong?
  4. Kan man köra Kong i diskmaskin?
  5. Hur tränar man Personsök?
  6. Hur tränar man sök med hund?

Vad ska man fylla en Kong med?

Fyll en Kong Classic med våtfoder och ge den till hunden precis innan du lämnar hemmet. Om du upprepar den här proceduren så kommer hunden snart att koppla samman att du lämnar huset med att få någonting gott! Tips – fyll leksaken med våtfoder och stoppa den i frysen så varar godsaken längre!

Vilken storlek Kong?

Kong slarvar inte med kvalitén, det är deras största fördel. Finns i massor av varianter för alla storlekar på hundar. Storleksguide - hur du väljer storlek: XS för hundar upp till ca 3kg, S för hundar upp till 9kg, M för hundar 7-16kg, L för hundar 14-30kg och XL för hundar 30+kg.

Vad är Specialsök Kong?

OM SPECIALSÖK KONG Specialsök är samlingsnamnet för jobb där hunden både ska söka och markera olika dofter, det kan vara allt från vägglöss, tryffel och eukalyptus till knark, människor och mögel. Inom kort kommer Svenska Brukshundklubben att lansera kong som gren inom hundsport.

Kan man köra Kong i diskmaskin?

Fungerar att diska både för hand och i diskmaskinen. Fungerar även att förvara i frysen med "stuff".

Hur tränar man Personsök?

Släpp hunden och bli imponerad över hur lätt den kommer att hitta leksaken. Så småningom kan man bege sig till en skog och låta personer gömma sig och låta hunden hitta dem. Viktigt när du tränar sök är att i början låta hunden jobba i motvind och att du sätter på ett så kallat sökskynke på hunden.

Hur tränar man sök med hund?

Sök godis. Börja inomhus med att ha hunden sittande bredvid dig. Släng ut en näve godis på golvet och när du säger ”sök” så ska hunden fara iväg och leta upp allt godis. Försvåra kan du göra genom att lägga ut godis i ett rum då hunden inte är med och sedan släppa in hunden för att söka.