:

Kan man tvätta en regnjacka?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man tvätta en regnjacka?
  2. Vad är en regnjacka gjord av?
  3. Hur ska regnbyxor sitta?
  4. När uppfanns regnjacka?
  5. Hur räknas vattenpelare?

Kan man tvätta en regnjacka?

Alla regnkläder bör tvättas med avigsidan ut. Undvik att använda blek- och sköljmedel. Men tänk på att både skalkläder och galon går bra att göra rent genom att spola av eller torka av med en trasa i första hand. Tvätta inte i maskin för ofta, det sliter på både plagget och miljön.

Vad är en regnjacka gjord av?

Det finns som utgångspunkt två typer av regnset. De som är tillverkad av polyester och de där yttersidan är av polyuretan, som är det man kallar PU, även kallade ”gummi-regnkläder”. När man hittar en regnjacka eller ett par regnbyxor på nätet kommer man kunna se i varutexten vilket material det är.

Hur ska regnbyxor sitta?

Smidiga! Regnbyxorna ska kännas rörliga att ha på sig. Vandrar eller cyklar du med regnbyxor vill du inte att de tar emot någonstans eller att de inte sitter uppe ordentligt.

När uppfanns regnjacka?

Gummerade regnkläder uppfanns faktiskt redan 1823. Kemisten Charles Mackintosh var uppvuxen i Glasgow, en stad med runt 200 regndagar om året. När allt fler fick råd att köpa industriellt tillverkade gummikläder tog de över marknaden helt och hållet.

Hur räknas vattenpelare?

sitter ner på ett vått underlag, ska du som utgångspunkt räkna med ett tryck som motsvarar en vattenpelare på 5.000 mm. Om du står på knä kan du räkna med ett tryck som motsvarar nästan 18.000 mm. Dessa mått är endast vägledande, eftersom det bland annat spelar en roll hur mycket du väger.