:

Vad kostar det att ta CE?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att ta CE?
  2. Får man be om man tar CE?
  3. Kan man ta CE kort direkt?
  4. Vad kostar en lastbil utbildning?
  5. Vad kostar YKB 140 timmar?
  6. Kan man ta C och CE kort samtidigt?
  7. Får man be körkort om man tar C?
  8. Hur mycket kostar YKB utbildning?
  9. Vad kostar det att ta YKB?
  10. Vad är Körträning?

Vad kostar det att ta CE?

Hur du lägger upp tiden för utbildningen är upp till dig och vilken möjlighet du har tidsmässigt. Vi anpassar takten efter din tid. Kostnaden är individuell men du får räkna med mellan 10 0 kronor beroende på vana, inkl Trafikverkets avgifter.

Får man be om man tar CE?

Tar man ett CE-körkort så får man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

Kan man ta CE kort direkt?

Övningsköra hos en utbildare Om du utbildar dig till yrkesförare (yrkesförarkompetens) kan du övningsköra och ta körkort för tung lastbil med släp redan när du har fyllt 18 år. Om du är yngre än 20 år får du inte övningsköra privat utan endast hos utbildaren. Läs mer om reglerna för yrkesförarutbildning.

Vad kostar en lastbil utbildning?

Den omfattar 140 timmar om du är över 21 år och 280 timmar om du är under 21 år. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som du gör på Trafikverket. En sådan utbildning kan du själv finansiera och den kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr.

Vad kostar YKB 140 timmar?

Att gå YKB grundutbildning på 140 timmar kostar ungefär 25 000 kronor. Att gå en YKB fortbildning i Stockholm på 35 timmar bestående av fem delkurser kostar ungefär 1 500 kronor per delkurs.

Kan man ta C och CE kort samtidigt?

Med behörigheten CE får du köra samma fordon som med behörigheten C och du får dessutom dra en eller flera släp utan viktgräns. Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vilka krav som gäller för att ta ett CE-körkort.

Får man be körkort om man tar C?

Med behörigheten C får du köra lastbilar och personbilar utan någon viktgräns. Du får också dra en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg. För att ett C-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med B-behörighet.

Hur mycket kostar YKB utbildning?

Det är en teoretisk kurs som genomförs under ca 20 heldagar. Paket YKB-Grund: 25 900:- (från 1079 kr/månad + avi och uppläggningsavgift). 3300 kr tillkommer för bokpaket om du ej tagit ditt C- eller CE-körkort hos oss.

Vad kostar det att ta YKB?

Det är en teoretisk kurs som genomförs under ca 20 heldagar. Paket YKB-Grund: 25 900:- (från 1079 kr/månad + avi och uppläggningsavgift). 3300 kr tillkommer för bokpaket om du ej tagit ditt C- eller CE-körkort hos oss.

Vad är Körträning?

Körträning – så här går det till bakom ratten. Vid sidan om teorin är det dina praktiska kunskaper som är A och O för hur du kommer att lyckas med ditt körkortsprov. Det är viktigt att du tränar dig till en körvana där allt från högerregel till riskmedvetenhet sitter i ryggraden.