:

Hur hittar jag mitt OCR-nummer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hittar jag mitt OCR-nummer?
  2. När får man reda på vad man får tillbaka på skatten?
  3. Hur hittar jag mitt skattekonto?
  4. Hur får man reda på sitt skattekonto?
  5. Får man ha minus på skattekontot?

Hur hittar jag mitt OCR-nummer?

OCR-numret är ett referensnummer som du vanligen hittar längst ner på inbetalningskortet/fakturan. Det är viktigt att du anger rätt siffror när du knappar in betalningen i internetbanken/appen.

När får man reda på vad man får tillbaka på skatten?

2 maj - Sista dagen att deklarera. 8-10 juni - Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dig som deklarerade senast den 2 maj. 7-8 augusti - Du som har skatt att betala får ditt slutskattebesked till din digitala brevlåda. Har du ingen digital brevlåda får du beskedet med posten senast den 20 augusti.

Hur hittar jag mitt skattekonto?

Du kan alltid se saldo och kontohistorik i e-tjänsten Skattekonto. Men du kan också beställa ett utdrag från skattekontot som skickas till dig med post eller till din digitala brevlåda. Kontohistoriken visar samtliga bokförda transaktioner på skattekontot under valt tidsintervall.

Hur får man reda på sitt skattekonto?

Du kan betala in till ditt skattekonto genom att göra en insättning till Skatteverkets bankgiro . Kom ihåg att ange ditt unika OCR-nummer som du hittar i tjänsten OCR-beräkning.

Får man ha minus på skattekontot?

Skattekonto och slutlig skatt. Vad händer om jag får underskott på mitt skattekonto? Du får en betalningsuppmaning om underskottet på ditt skattekonto är 100 kronor eller mer när Skatteverket gör en avstämning. Du får ett betalningskrav om underskottet är 2 000 kronor eller mer.