:

Hur får man jobb inom Försvarsmakten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man jobb inom Försvarsmakten?
  2. Hur kommer man med i militären?
  3. Vilka yrken finns inom militären?
  4. Hur blir man Jaktpilot?
  5. Vad jobbar en soldat med?
  6. Kan man bli stridspilot i lumpen?

Hur får man jobb inom Försvarsmakten?

Militär grundutbildning för att jobba inom försvaret För att arbeta eller studera vidare inom försvarsmakten behöver du genomgå en militär grundutbildning. Grundutbildningen genomförs med värnplikt – oavsett om man kallas till mönstring eller ansöker frivilligt om prövning att bli antagen.

Hur kommer man med i militären?

Grundutbildningen är öppen att söka för alla som är svenska medborgare och som har fyllt 18 år. Läs mer om vilka behörighetskrav som finns när du ska söka in till grundutbildningen på sidan om Behörighetskrav. Observera att vissa befattningar kan ha mer specifika krav på exempelvis styrka, kondition, längd eller annat.

Vilka yrken finns inom militären?

Tre inriktningar I Försvarsmakten kan du jobba som soldat, sjöman, officer, specialistofficer, reservofficer eller civilt. Du kan också engagera dig i Hemvärnet.

Hur blir man Jaktpilot?

På pilotutbildningen (Försvarsmaktens flygförarutbildning, FFU) läser du de första fyra terminerna vid Försvarshögskolan och Militärhögskolan Karlberg. Där läser du också de teoretiska grunderna för att bli officer. Termin fem och sex är grundläggande flygutbildning vid Flygskolan på Malmen i Linköping.

Vad jobbar en soldat med?

Några olika exempel på arbetsområden för en soldat är strid, teknisk tjänst, ledning, underrättelse- och säkerhetstjänst. Försvarsmakten har två typer av anställningar: Heltidsanställda- och deltidsanställda soldater. Deltidsanställda soldater har ett ordinarie jobb, studier eller annan sysselsättning i det civila.

Kan man bli stridspilot i lumpen?

Du som är intresserad av att bli pilot måste först genomföra pilottest som består av ett antal olika test. Om du är kallad till mönstring kan du göra testerna som en del av mönstringen.