:

Hur börjar man med Frihetsdressyr?

Innehållsförteckning:

  1. Hur börjar man med Frihetsdressyr?
  2. Hur får man en häst att sluta bita?
  3. Vad betyder Frihetsdressyr?
  4. Vad betyder det att en häst är grön?
  5. Vad är ensilage gjort av?
  6. Hur får man stopp på en häst?

Hur börjar man med Frihetsdressyr?

Först behöver du ha en väl utvecklad kontakt med din häst. Det finns många övningar som kan förbättra kontakten mellan dig och din häst. Några grundläggande övningar handlar om att flytta hästens bak- del, och om att kunna röra hästen överallt. Det är också viktigt att du kan leda din häst på ett avspänt sätt.

Hur får man en häst att sluta bita?

Var hela tiden beredd på att blockera om hästen försöker bita dig men slå inte, bara blockera lugnt och bestämt.

Vad betyder Frihetsdressyr?

– Det här är ett sätt att lära den utan tyglar och bett i munnen. Efter att hästen har lärt sig det här kan man ta det vidare genom att låta en ryttare sitta upp, medan jag utför samma sak.

Vad betyder det att en häst är grön?

Hästen har gått på lösdrift och har blivit löshoppad, men är i övrigt inte jobbad alls.

Vad är ensilage gjort av?

Ensilage innehåller normalt sett mellan 30 och 70% vatten. Variationen i vattenhalten gör också att osäkerheten blir stor om man inte har någon analys. Man kan på egen hand testa just TS-halten genom att ta ut små prov från flera ställen i balen.

Hur får man stopp på en häst?

Hästen som stoppar måste vara helt avslappnad i kroppen, är man spänd så orkar man inte lika mycket och man är inte heller lika snabb. Det är jätteviktigt att hästen för vara avspänd när den lär sig stoppa. Om vi som ryttare drar för snabbt och hårt med tygeln, blir det nästan som en panikbroms i handen.