:

Hur ska man hantera ett barn med Asperger?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska man hantera ett barn med Asperger?
  2. Hur är en person med Asperger?
  3. Hur kan man arbeta med barn som har autism?
  4. Hur tidigt märks Asperger?
  5. Kan personer med asperger bli kära?

Hur ska man hantera ett barn med Asperger?

Försök att berätta vad du behöver för att funka på bästa sätt, för personer du litar på. Säg att du har asperger och hur det påverkar dig. Det blir oftast lättare för dig när andra förstår dig och vet vad du behöver. Men det är alltid du som bestämmer vad andra ska få veta om dig.

Hur är en person med Asperger?

Aspergers syndrom är en lindrig form av autism. Det är en funktionsnedsättning. De som har Aspergers syndrom har ofta svårt att förstå andra människor. Många har speciella intressen, sånt som de tycker mycket om att göra.

Hur kan man arbeta med barn som har autism?

Visuella stöd i form av bilder, tecken eller föremål fungerar ofta bra för barn med autism. Ett schema med bilder förbereder barnet på kommande aktiviteter och skapar trygghet och förutsägbarhet. Även enkla aktiveter består av en mängd delar som ställer höga krav på barnets förmågor.

Hur tidigt märks Asperger?

Diagnosen autism ställs oftast när barnet är mellan fyra och fem år, trots att man i dag vet att man kan ställa en säker diagnos på många barn före tre års ålder. Det verkar däremot vara svårt att ställa diagnosen tidigt om barnet är på en tidig utvecklingsnivå eller har ett väl utvecklat språk och hög begåvning.

Kan personer med asperger bli kära?

Flera med autism beskriver att de framför allt blir kära i en person, kön och ålder spelar ingen roll. Eftersom det kan vara svårt för en person som inte har autism att förstå sig på någon med autism/asperger, kan det vara bra att berätta om sina behov och hur man fungerar.