:

När så gurka på friland?

Innehållsförteckning:

  1. När så gurka på friland?
  2. Hur kallt kan gurkor stå?
  3. När ska man skörda Västeråsgurka?
  4. När ska man sätta Gurkfrön?
  5. När ska man så Tomatfrö?
  6. Är gurka känslig för kyla?
  7. Hur vet man när gurkan är färdig?
  8. Hur sköter man Västeråsgurka?
  9. När ska man sätta Tomatfrö?
  10. Kan man odla gurka och tomat ihop?

När så gurka på friland?

I de sydligare delarna av landet kan gurkan direktsås mot slutet av maj eller början av juni när jorden har blivit tillräckligt varm. Plantorna täcks med fiberduk för tidigare skörd och i synnerhet vid risk för frost.

Hur kallt kan gurkor stå?

Det är viktigt att ha koll på nattemperaturen, det får inte bli kallare än 20 °C i jorden. Se till att hålla jorden fuktig, men inte genomvåt. Druvgurka som ska planteras ut på friland kan hållas vid något lägre temperatur, 18 °C.

När ska man skörda Västeråsgurka?

Skördetiden varar mellan juni och oktober. Ljusa delar är ett tecken på att gurkan är övermogen. Det är bäst att inte skörda gurkan för sent. Använd en vass kniv eller en sax från GARDENA för att klippa av grönsaken från stjälken.

När ska man sätta Gurkfrön?

Sådd: Gurkfröna kan sås mellan mitten av mars till mitten av sommaren. gärna två frön i en 7 cm kruka som du fyller med planteringsjord och därefter ställer i ett odlingstråg under belysning. Gurkor gillar att ha det extra varmt när de ska gro har du en värmematta behöver du plocka fram den till gurksådden.

När ska man så Tomatfrö?

Eftersom vår varma sommarperiod är så pass kort behöver tomater alltid förodlas. Det betyder att du sår dem i kruka inomhus redan i februari eller mars för att ge dem ett försprång när det är dags att plantera om dem utomhus. Utbudet av tomatsorter är brett och olika sorter odlas på lite olika sätt.

Är gurka känslig för kyla?

Gurkplantor är känsliga för kyla och extra känsliga är sorterna som ska odlas i växthus. Ska plantorna planteras utomhus måste de avhärdas, vänjas vid att stå ute. När det är ungefär 15 plusgrader utomhus är det lagom att påbörja avhärdningen.

Hur vet man när gurkan är färdig?

När gurkan är klar är den rundad i yttersta änden. Men man kan ta den innan dess också.

Hur sköter man Västeråsgurka?

Ge rikligt med vatten och näring - gurka gör slut på näring snabbt. Håll koll på när rötterna når fram till krukkanten eller botten (om du har den i kruka). Plantan mår bra när den är kraftig och mörkt grön. Gurka ska inte pollineras.

När ska man sätta Tomatfrö?

Odla tomater från frö Eftersom vår varma sommarperiod är så pass kort behöver tomater alltid förodlas. Det betyder att du sår dem i kruka inomhus redan i februari eller mars för att ge dem ett försprång när det är dags att plantera om dem utomhus.

Kan man odla gurka och tomat ihop?

Gurkor kan planteras ihop med tomater i ett växthus men de trivs bäst i en helt annan jord så det bästa är att skilja dem åt något. Jorden bör vara fuktighetshållande, mullrik och väldigt näringsrik med en temperatur på 15-20 grader C och ett pH-värde runt 7,0.