:

Måste man göra service på bilen varje är?

Innehållsförteckning:

 1. Måste man göra service på bilen varje är?
 2. Hur ofta serva gammal bil?
 3. När ska man göra service på en ny bil?
 4. Är märkesverkstad bättre?
 5. Hur vet man när man ska serva bilen?
 6. Vad kostar en stor service på bilen?
 7. Hur lång tid tar det att lämna in bilen på service?
 8. Vad ska man byta vid service?

Måste man göra service på bilen varje är?

I servicehäftet anger tillverkaren intervallet för när just din bilmodell behöver service. Men servicebehovet är beroende av hur mycket du kör. Vid lång årlig körsträcka krävs så kallad mil-service. Om man inte kör så långt varje år räcker så kallad årsservice.

Hur ofta serva gammal bil?

Du kör alltså en bil vars rekommenderade serviceintervall är 2500 mil eller 12 månader. Under en ettårsperiod har du däremot kört bilen 5000 mil. Bilen bör då lämnas in vid både första och andra tillfället som den passerat den rekommenderade serviceintervallen om 2500 mil.

När ska man göra service på en ny bil?

När görs första service på en ny bil? Det framgår i menyerna i bilen, men vanligtvis inträffar det första servicetillfället efter 2 år, eller efter 25 000 körda kilometer på en dieselbil och 30 000 körda kilometer på en bensinbil eller en laddbar bil.

Är märkesverkstad bättre?

Märkesverkstäder gör i snitt utan tvekan bättre jobb än de oberoende verkstäderna, Men nöjdheten sjunker lite för märkesverkstäderna, när bilarna åldras. Lexus och Toyota ligger i topp tillsammans med Tesla, Honda och Porsche.

Hur vet man när man ska serva bilen?

Vilken service som är aktuell för dig beror bland annat på hur mycket du kör. I serviceboken hittar du all information om vad som gäller för just din bil och hur ofta du ska serva bilen. Nyare bilar har också en indikator som säger till när det är dags för service.

Vad kostar en stor service på bilen?

Auktoriserade bilverkstäder kan konsten att ta betalt. Att serva en nästan ny bil som precis har rullat från fabriken kostar runt 3 000 kronor. Senare i billivet landar servicen lätt på det dubbla. Det behöver inte vara så dyrt.

Hur lång tid tar det att lämna in bilen på service?

Det tar i snitt mellan 60 och 90 minuter att serva bilen.

Vad ska man byta vid service?

Checklista: Vad ingår i en bilservice

 • Byte av tändstift. Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. ...
 • Kamremsbyte. Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. ...
 • Byte av vattenpump. ...
 • Byte av torkarblad.