:

Hur sätter man upp ett duschdraperi?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter man upp ett duschdraperi?
  2. Var köper man duschstång?
  3. Kan man sy upp duschdraperi?
  4. Hur långt ska ett duschdraperi vara?
  5. Hur gör man rent duschdraperi?

Hur sätter man upp ett duschdraperi?

Ett duschdraperi ska helst gå ett par centimeter ovanför badrumsgolvet. Det ska alltså inte vara så långt att det lägger sig mot golvet, för då torkar det långsamt och möglar lätt. Och ett för kort duschdraperi klibbar lättare fast mot kroppen, plus att det gör att det kommer mer vattenstänk utanför duschen.

Var köper man duschstång?

Duschdraperistång vit | Clas Ohlson.

Kan man sy upp duschdraperi?

Sicksacka eller overlocka sidorna där du klippt så tyget inte fransar upp sig. Nåla sedan i hopp tygerna räta mot räta och sy i hopp dem med raksöm 1,5 cm från kanten. Bra att använda polyestertråd som är mer slitstarkt.

Hur långt ska ett duschdraperi vara?

Den absolut vanligaste bredden på duschdraperier är 180 cm. Höjden beror på om det skall hänga ovanför ett badkar eller inte. Med ett badkar brukar höjden 180 cm vara lagom, men en vanlig duschhörna är ofta designad för en höjd på 200 cm så att en normallång person kan gå under duschstången.

Hur gör man rent duschdraperi?

Det enklaste sättet att tvätta duschdraperi är i en tvättmaskin på 40º. Det är en bra idé att tvätta duschdraperiet tillsammans med några handdukar. Detta hjälper till att bort smutsen samtidigt som du får mjuka och hygieniska handdukar.