:

Hur skickar jag in mitt Synintyg till Transportstyrelsen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skickar jag in mitt Synintyg till Transportstyrelsen?
  2. Vart ska man skicka hälsodeklaration?
  3. Var fyller man i en hälsodeklaration?
  4. Vart skickar man läkarintyg till Transportstyrelsen?
  5. Vad står det på körkortet om man har automat?
  6. Hur lång tid tar det för att få ett körkort?
  7. Hur länge ska ditt körkort förnyas?
  8. Vad betyder sifferkoderna på körkortets baksida?

Hur skickar jag in mitt Synintyg till Transportstyrelsen?

Om du är legitimerad optiker, eller anställd hos optiker och har genomgått en särskild utbildning, kan du rapportera in synintyg som avser körkortstillstånd grupp 1 (AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort) via vår e-tjänst. Tjänsten kräver e-legitimation.

Vart ska man skicka hälsodeklaration?

Om du ska ansöka med hälsodeklaration och synintyg

  1. Skicka snabbt och enkelt in din hälsodeklaration via vår e-tjänst "Ansökan om förlängning av högre behörighet med hälsodeklaration". E-tjänsten kräver e-legitimation. ...
  2. Boka tid för synundersökning hos en läkare eller optiker.

Var fyller man i en hälsodeklaration?

Du kan fylla i formulär på internet inför besök och operationer eller som uppföljning av din vård. Vården skickar ett formulär till dig att svara på när det är aktuellt för dig. För att svara på formuläret loggar du in i 1177 vårdguidens e-tjänster.

Vart skickar man läkarintyg till Transportstyrelsen?

Privatläkare kan komma åt tjänsten genom inloggning via e-legitimation. För att du som läkare ska kunna skicka in läkarintyget digitalt till oss på Transportstyrelsen krävs att den sökande lämnar sitt godkännande för detta. Gå till Webcert.

Vad står det på körkortet om man har automat?

Vad innebär det att ta körkort för automat? Ett körkort för automat är ett så kallat villkorat B-körkort. På samma sätt som ditt B-körkort är villkorat om du behöver glasögon eller linser – du måste ha dem på dig för att få köra. I det här fallet får du endast köra bilar som är automatväxlade.

Hur lång tid tar det för att få ett körkort?

Vid namnbyte skickar Transportstyrelsen automatiskt en grundhandling till den adress där du är folkbokförd. ... Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Hur länge ska ditt körkort förnyas?

Om du har körkort med bara någon eller några lägre behörigheter (AM, A1, A2, A, B eller BE) ska ditt körkort förnyas vart tionde år. Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Vad betyder sifferkoderna på körkortets baksida?

Vad betyder koden som står på körkortets baksida vid punkt villkor? Sifferkoderna som finns på körkortets baksida används för att ange villkor för körkort. Villkorskoden för linser eller glasögon är till exempel 01.06. Läs mer om körkort med villkor.