:

Hur tänjer man förhuden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tänjer man förhuden?
  2. Vad är Plasmacellsbalanit?
  3. Hur får man bort skavsår på snoppen?
  4. Hur lång tid tar det att töja förhuden?
  5. Hur botar man balanit?
  6. Vilken salva mot balanit?
  7. Hur får man balanit?
  8. Hur ser svamp på ollonet ut?

Hur tänjer man förhuden?

Om du inte kan dra tillbaka förhuden över ollonet, kan du först själv försöka behandla trångheten genom att försiktigt töja förhuden. Töjning betyder att förhuden masseras och dras tillbaka med fingrarna så lång det går lätt och smärtfritt. Före töjning lönar det sig att smörja ollonet med en bassalva.

Vad är Plasmacellsbalanit?

Balanit är mindre vanligt hos omskurna män. Plasmacellsbalanit är en variant som drabbar framför allt äldre. Det kännetecknas av rodnade, välavgränsade, glansiga lesioner, och ger sällan några symtom.

Hur får man bort skavsår på snoppen?

Om man får sår på könsorganet direkt efter ett samlag är det nog inte frågan om en könssjukdom utan då han man fått ett slags skavsår. Det försvinner av sig självt, men om det är väldigt ömt kan man använda en sårsalva som gör att det läker lite snabbare. Salva kan man köpa på apoteket.

Hur lång tid tar det att töja förhuden?

Efter cirka 5 dagar har salvan gjort förhuden töjbar och då är det dags att börja töja förhuden försiktigt i samband med du tar på salvan på kvällen. Det ska inte göra ont och det ska inte bli småsprickor. Använd salvan och töj dagligen i 6-8 veckor.

Hur botar man balanit?

Behandling. Spola med ljummet kranvatten eller fysiologisk koksaltlösning mellan glans och förhud flera gånger dagligen till dess rodnad och svullnad avtagit. Spruta utan kanyl kan användas. Använd mild eller ingen tvål.

Vilken salva mot balanit?

Använd mild eller ingen tvål. Om utebliven effekt av egenvård behandla med kräm mot svamp med tillsats av hydrokortison några dagar till dess klådan avtagit, därefter kräm utan kortison. Hos barn kan ljummet sittbad vara att föredra.

Hur får man balanit?

Balanit är en infektion under förhuden på penisen. Det beror på att det har varit svårt att hålla rent mellan ollonet och förhuden och att det har blivit för mycket bakterier där. Det är vanligast med balanit hos små barn. Balanit är särskilt vanligt hos barn som samtidigt har trång förhud.

Hur ser svamp på ollonet ut?

De vanligaste tecknen på svamp på penisen är att ollonet på penisen är rött, torrt och fnasigt. Ibland kan också penisskaftet, pungen eller ljumskarna bli röda, torra och fnasiga. Du kan få en vit hinna på eller runt ollonet, under förhuden om du har en sådan eller på penisskaftet.