:

Hur ska jag fråga om sommarjobb?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ska jag fråga om sommarjobb?
 2. Kan man ta ledigt från sommarjobb?
 3. Hur hittar man sommarjobb som 15 åring?
 4. Kan man hoppa av ett sommarjobb?
 5. Kan jag säga upp mig från sommarjobb?

Hur ska jag fråga om sommarjobb?

Vad behöver jag veta inför sommarjobbet?

 1. Sugen på att komma ut och jobba? Behöver extra cash till kommande termin? Lägg ditt krut på att hitta ett spännande sommarjobb. Här får du all info du behöver.
 2. Vem är du?
 3. Vad kan du?
 4. Varför vill du ha jobbet?
 5. Meritförteckning/CV.
 6. Betyg och intyg.
 7. Referenser.
 8. Kontaktuppgifter.

Kan man ta ledigt från sommarjobb?

Om du sommarjobbar mer än tre månader har du rätt till semesterledighet. Jobbar du mindre än så, har du rätt till semesterersättning istället. För korta visstidsanställningar, som till exempel sommarjobb, gäller i princip samma semesterregler som för alla andra anställningar.

Hur hittar man sommarjobb som 15 åring?

Sommarjobb 15 år Som 15-åring kan du börja söka jobba på egen hand. De flesta kommuner i Sverige erbjuder sommarjobb för ungdomar. Enda problemet är att det är många fler som söker jobben än det finns lediga jobb. Dessutom brukar lönen vara riktigt låg.

Kan man hoppa av ett sommarjobb?

En sommaranställning är ofta en visstidsanställning, som varar kring tre månader. Det är vanligt att sommarjobbare i större företag är en del av den tiden på prövotid. Prövotiden innebär att du själv eller din arbetsgivare kan bryta anställningen utan uppsägningstid.

Kan jag säga upp mig från sommarjobb?

Det finns en juridisk regel inom avtalsrätten som innebär att avtal ska hållas. Därför är det ingångna anställningsavtalet bindande även innan du har påbörjat din anställning. Utgångspunkten när det gäller en tidsbegränsad anställning är att ingen av parterna kan avsluta den i förtid.