:

Hur länge jobbar busschaufförer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge jobbar busschaufförer?
  2. Hur är det att jobba som busschaufför?
  3. Är det svårt att bli busschaufför?
  4. Hur många timmar är 50 procent inom vården?
  5. Vilken linje ska man gå om man vill bli busschaufför?

Hur länge jobbar busschaufförer?

länge får en busschaufför jobba En busschaufför får köra lagligt i 9 eller i undantagsfall 10 timmar på ett arbetspass. Men de har också annat arbete, till exempel olika transporter, lastning och urlastning. Gränsen för den totala arbetstiden är 15 timmar per dag. Eller 10 timmar vid nattarbete.

Hur är det att jobba som busschaufför?

Bussförare är ett serviceyrke, så du behöver vara serviceinriktad, lugn, flexibel och stresstålig då du möter dina passagerare. Det är ett stort ansvar att transportera många människor i ett tungt fordon, så du behöver även vara noggrann och ansvarsfull.

Är det svårt att bli busschaufför?

Vilken utbildning krävs för att bli Bussförare Utbildning till bussförare finns som påbyggnadsutbildning inom Komvux på ett flertal orter i landet. Alla som kör buss i yrkestrafik måste ha ett yrkeskompetensbevis som gäller i fem år. Därefter måste förarna gå en fortbildning för att få ett nytt bevis.

Hur många timmar är 50 procent inom vården?

Det betyder att din veckoarbetstid är: 50 procent av 38,25 = 19,13 timmar i genomsnitt per vecka. Det är det som är viktigt att veta när du tittar på din arbetstid.

Vilken linje ska man gå om man vill bli busschaufför?

Om du vill arbeta som bussförare kan det vara bra att Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport på gymnasiet. Vissa skolor erbjuder bussförarinriktningen på Fordons- och transport-programmet. Där läser du allt ifrån service till hur man hanterar konflikter eller hur man bogserar en buss.