:

Hur blir man ÖNH läkare?

Innehållsförteckning:

 1. Hur blir man ÖNH läkare?
 2. Vad läser öron näsa hals läkare?
 3. Måste man ha remiss till öron näsa hals?
 4. Vad gör en ÖNH läkare?
 5. Måste man ha remiss till specialistläkare?
 6. Var ligger öron näsa hals?
 7. Var kan man läsa till läkare i Sverige?

Hur blir man ÖNH läkare?

För att kunna arbeta som läkare behöver du först studera vid ett universitet. Läkarprogrammet är sedan höstterminen 2021, 12 terminer, det vill säga 6 år. Den nya läkarutbildningen är legitimationsgrundande. Det innebär att du efter läkarexamen kan ansöka om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Vad läser öron näsa hals läkare?

🔬💉 5 demonstrationer/undersökningsteknik – Idag övade vi på varandra: öronmikroskopering (undersökning av trumhinnan), nästamponad (hur man lägger in en tamponad i näshålan vid t. ex. näsblödning), undersökning av näshålorna, munhålan, svalget, halsen osv.

Måste man ha remiss till öron näsa hals?

Remissen behövs för att mottagningen ska kunna göra en korrekt bedömning av ditt behov av specialistvård och för att kunna avgöra hur bråttom det är med att ge dig vård. Om din husläkare bedömer att du behöver träffa en öron-, näs- och halsspecialist skickar hen en remiss till den mottagning du väljer.

Vad gör en ÖNH läkare?

På öron-, näsa- och halsmottagningen undersöks, utreds och behandlas patienter med sjukdomar som berör öron, näsa och bihålor, munhåla och svalg, luftvägen, matstrupen samt balans och hörsel.

Måste man ha remiss till specialistläkare?

I många regioner går det att beställa tid direkt hos en specialiserad läkare utan att ha en remiss. En del mottagningar vill då att du ska skriva en så kallad egenanmälan. Det kan också kallas egen vårdbegäran. En sådan innebär att du skriver till mottagningen och berättar om hur du mår och varför du söker vård.

Var ligger öron näsa hals?

Vuxna patienter till ÖNH akuten anmäler sig i kassan på akutmottagningen i Huddinge och skickas sedan vidare till ÖNH akuten som ligger i egna lokaler på Kirurggatan 42, plan 4. Barn med remiss som ska till ÖNH akuten anmäler sig via barnakuten i Huddinge och väntar i deras lokaler till ÖNH akuten kan ta emot barnet.

Var kan man läsa till läkare i Sverige?

I Sverige finns det sju universitet som erbjuder läkarprogrammet:

 • Göteborgs universitet.
 • Karolinska institutet.
 • Linköpings universitet.
 • Lunds universitet.
 • Umeå universitet.
 • Uppsala universitet.
 • Örebro universitet.