:

Varför IF Metall?

Innehållsförteckning:

 1. Varför IF Metall?
 2. Vad ingår i IF Metall?
 3. Vad går Fackavgiften till IF Metall?
 4. Vad jobbar IF Metall med?
 5. Vilka frågor arbetar IF Metall med?
 6. Vad ingår i fackföreningsavgiften?
 7. Vad går min Fackavgiften till?

Varför IF Metall?

Det finns många bra anledningar till att vara medlem i IF Metall. Vi hjälps åt med att påverka på arbetsplatserna, ser till så att vi får bra villkor i våra kollektivavtal och finns där för varandra när det behövs. Som medlem är du aldrig ensam. Att på egen hand förbättra villkoren på en arbetsplats är inte enkelt.

Vad ingår i IF Metall?

Det här ingår i ditt medlemskap Som medlem i IF Metall ingår flera försäkringar som kan trygga din vardag, bland annat en inkomstförsäkring. Du kan också komplettera och köpa till försäkringar för ett extra bra skydd. Dessutom erbjuder vi dig personlig rådgivning.

Vad går Fackavgiften till IF Metall?

Medlemsavgift i IF Metall 2022 I genomsnitt är avgiften cirka 1,56 procent av din lön. Lägsta medlemsavgift per månad är 230 kronor och högsta medlemsavgift per månad är 633 kronor. På vissa arbetsplatser kan det tillkomma en klubb- eller försäkringsavgift på grund av lokalt förhandlade förmåner.

Vad jobbar IF Metall med?

Vi håller den svenska industrin i handen Vi organiserar medlemmar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin. Våra medlemmar arbetar i allt från gruvor och glasbruk till storföretag som Volvo, Ericsson och ABB.

Vilka frågor arbetar IF Metall med?

Frågor & svar

 • Medlemskapet. Varför ska jag bli medlem? ...
 • Arbetsmiljö Vad är ett skyddsombud och vem har ansvar för arbetsmiljön? ...
 • A-kassan. Fördelen att vara medlem i både facket och a-kassan samt andra frågor som rör a-kassan.
 • Styrkan i facklig-politisk samverkan. ...
 • Försäkringar. ...
 • Förälder. ...
 • Uppsägning. ...
 • Anställningsbevis.

Vad ingår i fackföreningsavgiften?

Medlemsavgiften går därav oftas till: Förhandling, rådgivning och rättshjälp. Medlemsförmåner, hemförsäkring och fritidsskadeförsäkring. Medlemsutbildning och information.

Vad går min Fackavgiften till?

Mer än hälften av fackavgiften går till a-kassan, den statliga a-kasseavgiften och medlemsförsäkringarna. Resten går till facklig verksamhet lokalt och centralt. Av de 512 kronorna i vårt exempel ingår a-kassan och a-kasseavgiften på 214 kronor för dem som även är medlem i a-kassan.