:

Var kan jag köpa Gazprom aktier?

Innehållsförteckning:

  1. Var kan jag köpa Gazprom aktier?
  2. Vem äger Gazprom?
  3. Var ligger North Stream på botten?
  4. Hur går världens börser idag?
  5. Vilka företag ägs av Ryssland?
  6. Vilken gas har Ryssland mycket av?
  7. Var ligger Nord Stream?
  8. Hur kommer börsen att gå?
  9. Vilka företag finns i Ryssland?

Var kan jag köpa Gazprom aktier?

Gazprom PJSC (OGZPY) aktie | Nordnet.

Vem äger Gazprom?

Det grundades år 1989 och är idag det största företaget i Ryssland och en av de största aktörerna i världen inom olje- och gasindustrin. Huvudägare är ryska staten med 50,002 procent av aktierna.

Var ligger North Stream på botten?

Nord Stream 2 är drygt 1 200 kilometer lång och löper från Finska vikens södra kust strax utanför S:t Petersburg till tyska Greifswald. Projektets helhetsbudget är 9,5 miljarder euro. Då är finansieringskostnaderna inräknade. Nedläggningen av rör pågår just nu i Finland och Tyskland.

Hur går världens börser idag?

Handel på övriga globala aktiemarknader gör du via mäklare, kontor eller 0771-22 11 22....USA.

New York Stock Exchange15.30-22.00
Nasdaq15.30-22.00

Vilka företag ägs av Ryssland?

Tre exempel på sanktionslistan är energibolagen Gazprom och Rosneft samt banken Sberbank, företag som de senaste åren delat ut hundratals miljarder i vinst till sin majoritetsägare – den ryska staten. Sanktionerna innebär dock inte att det är förbjudet att investera i aktier i bolagen.

Vilken gas har Ryssland mycket av?

Ryssland har mycket stora tillgångar på olja och naturgas.

Var ligger Nord Stream?

Nord Streams naturgasledningar sträcker sig genom Östersjön från Portovayabukten nära staden Viborg i Ryssland, till den tyska Östersjökusten vid Lubmin nära Greifswald. Huvuddriftcentralen är belägen i Zug i Schweiz. Varje rörledning är 1 224 kilometer lång och har en årlig transportkapacitet om 27,5 miljarder kbm.

Hur kommer börsen att gå?

Blickar vi framåt 12 månader så tror vi att börsen kommer att stå högre än idag, men inte så mycket högre. Under det kommande året föredrar vi den amerikanska marknaden framför den europeiska, vilket beror på att de amerikanska bolagen är mindre konjunkturkänsliga. Något som är bra när tillväxten blir lite lägre.

Vilka företag finns i Ryssland?

De flesta större internationella företagen finns etablerade på den ryska marknaden, vissa endast för försäljning, medan andra driver egen tillverkning eller utveckling i landet. Några av en hel rad svenska företag som är etablerade i Ryssland är Ikea, SCA, Skanska, Scania och Ericsson.