:

Varför SPD pedaler?

Innehållsförteckning:

  1. Varför SPD pedaler?
  2. Vilka Spinningskor ska man köpa?
  3. Vilka SPD pedaler till MTB?
  4. Vilka cykelskor till spinning?
  5. Vilka pedaler?
  6. Hur är pedaler gängade?

Varför SPD pedaler?

Shimano Pedaling Dynamics (SPD) SPD (Shimano Pedaling Dynamics) passar generellt bäst till mountainbike, pendling, gravel och kortare/enklare landsvägscykling. Ett rimligt och bekvämt system av skor, klossar och pedaler som fungerar att i viss mån också gå i.

Vilka Spinningskor ska man köpa?

Det bästa är skor där klossen är försänkt in i skobasen. Med sådana kan du gå runt i träningslokalen eller därhemma utan att oroa dig för att halka eller repa golven. Glöm inte att gå runt lite när du provar ett nytt par. Spinningskor ska sitta åt ordentligt och vara något styva, men ändå bekväma nog att gå i.

Vilka SPD pedaler till MTB?

Landsväg. Likt mountainbikes bör även landsvägs- och racercyklar förses med clipspedaler. Till skillnad från ovanstående modell är dock pedalerna som används på landsvägscyklar större. Så kallade SPD SL-pedaler.

Vilka cykelskor till spinning?

  • Vi rekommenderar att använda ordentliga cykelskor när du kör spinningpass på gymmet.
  • Både stads- och mountainbikeskor fungerar bra för spinning. ...
  • Mountainbikeskor är styvare än citycykelskor och ger därför mer effektiva tramptag men de är också mindre bekväma och något svårare att gå i.

Vilka pedaler?

Ska du köra mountainbike i terräng men inte så mycket nerför så är det smart att välja ett par SPD-pedaler medan om du ska köra till exempel enduro eller downhill så lämpar sig ett par plattformspedaler bättre. Clipless-pedaler är också att föredra när du cyklar landsväg.

Hur är pedaler gängade?

Bra att veta när det gäller att montera pedaler på en cykel är att du har 1 st högergängad och 1 st vänstergängad pedal. Pedalerna är markerade med ”L” & ”R”. R = Right, denna pedal ska sitta på höger sida av cykel och monteras medurs. L = Left, denna pedal monteras moturs på vänster sida av din cykel.