:

När ska man ha Rehabsamtal?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man ha Rehabsamtal?
  2. Vilka regler gäller för rehabilitering?
  3. Vad händer på ett Rehabmöte?
  4. Vad är en rehabplan?
  5. Vad säger lagen om rehabilitering?

När ska man ha Rehabsamtal?

Försäkringskassans definition av upprepad korttidsfrånvaro – ett skäl till rehabsamtal – är sex eller fler korttidsfrånvarotillfällen under en 12-månadersperiod, men det förekommer arbetsplatser där man använderdefinitionen fyra tillfällen per sex månader.

Vilka regler gäller för rehabilitering?

Arbetsgivaren ska senast den dag arbetstagarens arbetsförmåga har varit nedsatt under 30 dagar ha upprättat en plan för återgång i arbete (om det kan antas att arbetstagarens arbetsförmåga kommer att vara nedsatt på grund av sjukdom under minst 60 dagar).

Vad händer på ett Rehabmöte?

Vid rehabmötet kommer Kalle att träffa sin chef samt företagshälsovårdens rehabiliteringskoordinator. Rehabmöte är arbetsgivarens möte med sin sjuka medarbetare, medan ett avstämningsmöte är Försäkringskassans möte som de kallar till då de anser att det finns behov av rehabiliterande åtgärder.

Vad är en rehabplan?

Om en medarbetare förväntas vara borta från arbetet på grund av sjukdom en längre tid har arbetsgivaren skyldighet att ta fram en för plan för återgång i arbete, som också kallas rehabiliteringsplan.

Vad säger lagen om rehabilitering?

Arbetsgivarens ansvar för att arbetstagare med nedsatt arbetsförmåga ska återfå och kunna återgå i arbete är det som vi känner till som arbetslivsinriktade rehabilitering. Regleringen för den arbetslivsinriktade rehabiliteringen återfinns i flera lagar och föreskrifter.