:

Vart slänger man gammal parfym?

Innehållsförteckning:

  1. Vart slänger man gammal parfym?
  2. Var ska man slänga smink?
  3. Måste man diska ur återvinnings förpackningar?
  4. Hur kasta parfym?
  5. Var ska man slänga dricksglas?

Vart slänger man gammal parfym?

Du kan ta produkterna till en miljöstation, en återvinningscentral som har sortering för farligt avfall eller lämna in dem på Kicks, som i flera av sina butiker i Stockholm och Göteborg tar emot kosmetiskt avfall.

Var ska man slänga smink?

Smink. Parfym, nagellack, hårspray, deo, läppstift och liknande kosmetiska produkter innehåller farliga ämnen. Om det finns innehåll kvar i burken/flaskan ska du inte slänga den i hushållssoporna, utan lämna den som farligt avfall på närmaste miljöbod eller återvinningscentral.

Måste man diska ur återvinnings förpackningar?

Måste man diska ur en kladdig förpackning? Nej, det behöver du inte, det räcker att förpackningen är tömd på sitt innehåll.

Hur kasta parfym?

Släng inte parfym, hårspray och annat i soporna och häll det inte i avloppet. De innehåller farliga ämnen som vi inte vill ha i natur, hav och sjöar. Lämna istället kosmetiskt avfall i Kicks butiker och på Åhlénsvaruhusen – eller, som vanligt, till miljöstation, återvinningscentral eller farligt avfallbil.

Var ska man slänga dricksglas?

Om du har ett obrukbart dricksglas kan du slänga det i den vanliga soppåsen, större föremål och fönster- och spegelglas ska du lämna på återvinningscentralen. Om det finns vassa kanter på glaset, se till att förpacka det väl innan du slänger det i soppåsen.