:

Vad är en RAL kod?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en RAL kod?
  2. Hur många RAL färger finns det?
  3. Vilken RAL är svart?
  4. Vilka färgkoder finns?
  5. Vilken färg är RAL 9010?

Vad är en RAL kod?

RAL står för Reichsausschuss für Lieferbedingungen och grundades på initiativ av Tysklands regering och industrin. Målet var att standardisera gods- och kvalitetsmärkningen. 1927 följde den första RAL-färgstandarden då 40 färger klassificerades. Färgstandarden skulle användas i industrin och samhället.

Hur många RAL färger finns det?

RAL är ett färgsystem utvecklat 1925 av Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V, för att skapa ett enkelt system för att visa olika färger. Den började med 40 färger, men består nu av nästan 200 i det som kallas RAL Classic.

Vilken RAL är svart?

Denna sida visar RAL färg 9005 kallad Jet black. Den här färgen visas i kategorin Vita och svarta nyanser, del av kollektionen RAL Classic.

Vilka färgkoder finns?

Denna artikel behandlar hur färg används som kod för någonting. Koder som anger själva färgen behandlas i artikeln Färgsystem. Färgkoder kan användas på många olika sätt. Det är i grunden fråga om klassificering av något....Knivtyp.

FärgStrömstyrka
Grön30 A
Orange40 A
Röd50 A
Blå60 A

Vilken färg är RAL 9010?

RAL 9010. Det här är industrins tolkning av vitt. Tonen är ljus och varm med en tydlig dragning åt guld. Färdigmålade dörrar och paneler är ofta i RAL 9010.