:

Har Apoteket tystnadsplikt?

Innehållsförteckning:

  1. Har Apoteket tystnadsplikt?
  2. Vilka Apotek Hjärtat har Födelsemärkeskontroll?
  3. Hur länge gäller en fullmakt på apoteket?
  4. Hur länge håller en fullmakt?
  5. Var kan jag kolla mina födelsemärken?
  6. Måste en fullmakt alltid vara skriftlig?

Har Apoteket tystnadsplikt?

Du som farmaceut har tystnadsplikt och ett ansvar kopplat till din legitimation att göra en bedömning utifrån den information du har där och då, om listan kan lämnas ut.

Vilka Apotek Hjärtat har Födelsemärkeskontroll?

Med start i november erbjuder vi tjänsten födelsemärkeskontroll på: Apotek Hjärtat på Mäster Samuelsgatan i Stockholm, i Vallentuna Centrum, Gränby i Uppsala, Frölunda Torg i Västra Frölunda, Kungsmässan i Kungsbacka, Emporia och Caroli i Malmö samt Galleria Mirum i Norrköping.

Hur länge gäller en fullmakt på apoteket?

Den förändrades hanteringen av fullmakter för apoteksärenden: En ny giltighetstid infördes. Det tillkom nya krav för att en fullmakt ska bli aktiv. En avslutad fullmakt tas bort efter 12 månader i stället för 15 som tidigare.

Hur länge håller en fullmakt?

Fullmaktens giltighetstid Normalt ges fullmakten så, att den gäller tills vidare. När det är fråga om en specificerad fullmakt upphör fullmaktens giltighet då den i fullmakten avsedda åtgärden har utförts. Fullmakten kan upphöra redan innan åtgärden har utförts, om fullmakten återkallas.

Var kan jag kolla mina födelsemärken?

Du kan även boka en tid hos någon av våra vårdcentraler, där man kan undersöka födelsemärken med ett dermatoskop. Det är ett förstoringsglas med en särskild ljuskälla som gör det möjligt att se tecken på tidiga cellförändringar. Om du behöver träffa en specialist hjälper vi dig vidare.

Måste en fullmakt alltid vara skriftlig?

En fullmakt är ofta skriftlig (för vissa typer av avtal är den skriftliga formen obligatorisk se 27 § 2 st AvtL), men även ställningsfullmakt och s.k. § 18-fullmakt gäller.